2018. 10. 23.

Afrika legfiatalabb milliárdosa kiszabadult az emberrablók fogságából

 

Mohammed Dewji tanzániai milliárdos már az otthonában van, biztonságban – jelentette be a helyi rendőrség. A 43 éves férfit Dar es-Salaamban, egy luxushotel előtt rabolták el fegyveresek 11 nappal ezelőtt, amikor reggeli edzése után távozott az épületből.

Ugyanebben a városban találták meg, miután fogva tartói szabadon engedték. Erről részleteket nem közölt a rendőrség és arról sem, hogy fizetett-e valaki váltságdíjat.

A tanzániai milliárdos eltűnése azért is kapott nagy hírverést, mert családja egymilliárd tanzániai shillinget (úgy 123 millió forintot) ajánlott fel annak, aki információval szolgál a hollétéről. Korábban a parlament tagja is volt a férfi, leginkább azonban üzleti érdekeltségei miatt ismert.

Tulajdonában van a METL cégcsoport, amely hat afrikai országban érdekelt a textil-, élelmiszer- és italkereskedelemben. Leghíresebb termékük a Mo Cola, ami a Coca Cola vetélytársaként lépett a piacra 2014-ben Afrikában. A Forbes szerint 1,5 milliárd dolláros vagyonával ő Afrika legfiatalabb milliárdosa.

Globoport

, , ,
Back to Top ↑