Cadmus fordítás Cadmus

Az afgán hadsereg visszaverte a tálibok támadását Kunduzban

Az afgán biztonsági erők visszaverték a tálibok támadását az ország északi részében lévő Kunduzban – jelentette be a kabuli védelmi minisztérium kedden.

A tájékoztatás szerint az iszlamista lázadók keddre virradóra több irányból támadás alá vettek különböző célpontokat a városban, a hadsereg egységei azonban légi támogatással visszavették az elfoglalt ellenőrzőpontokat.
Mint közölték, az akcióban egy katona életét vesztette, hárman megsebesültek. Tálib részről a halálos áldozatok száma negyven, míg a sebesülteké ötven körül van.

“A helyzetet ellenőrzés alatt tartjuk. Nincs ok aggodalomra” – mondta egy helyi rendőr az AFP-nek.

A francia hírügynökség ugyanakkor megjegyezte, hogy a biztonsági erők és a tálibok is gyakran számolnak be a valóságosnak több áldozatról.

A tádzsik határ közelében lévő Kunduzt 2015 szeptemberében rövid időre ellenőrzés alá vonták a felkelők, de az amerikai légierő segítségével sikerült visszavenni tőlük a várost.

Washington és a tálibok képviselői február végén békemegállapodást írtak alá, amely egyebek közt rendelkezett a feszültségcsökkentésről is. Az afgán elnök a múlt héten azonban bejelentette, hogy folytatják a radikálisok elleni hadműveleteket, miután nem szűntek meg a terrortámadások az országban.

MTI

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑