Cadmus fordítás Cadmus
Pakisztán

2023. 10. 03.

Pakisztán kitoloncolja az összes illegálisan tartózkodó bevándorlót

2023. 10. 03.

November 1-jéig minden illegális bevándorlónak el kell hagynia Pakisztánt, ellenkező esetben kitoloncolás vár rájuk – jelentette ki kedden a pakisztáni belügyminiszter azután, hogy bejelentette: az idén Pakisztánban végrehajtott 24 öngyilkos merényletből 14-ért afgán állampolgárok felelősek.

Szárfáráz Bugti elmondta, hogy jelenleg mintegy 1,7 millió afgán állampolgár tartózkodik az országban hivatalos iratok nélkül.

Az afgán kormány egyelőre nem reagált a bejelentésre, ám a tálibok korábban tagadták Iszlámábád ama állítását, mely szerint Afganisztán Pakisztán ellen irányuló fegyveres kiképzésnek ad otthont, leszögezve: a pakisztáni biztonsági helyzet Iszlámábád belügye.

A múlt héten két öngyilkos merénylő is felrobbantotta magát egy délnyugat-pakisztáni muszlim ünnepségen, a merényletekben összesen legalább 57-en haltak meg.

Pakisztánban tavaly lángolt fel ismét az erőszak, miután az afgán tálibokkal szövetséges, de tőlük különálló Tehrík-i-Talibán Pakisztán (TTP) nevű terrorszervezet felmondta a pakisztáni kormánnyal kötött tűzszünetet.

MTI

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑