Cadmus fordítás Cadmus

Az amerikai kormány újabb szankciót hozott orosz és iráni szervezetek ellen

2023. 04. 27.

Az Egyesült Államok amerikai állampolgárok jogellenes letartóztatása miatt szankciókkal sújtotta az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálatot, valamint az iráni Iszlám Forradalmi Gárda hírszerző szervezetét csütörtökön.

A bejelentett intézkedések között szerepel az iráni szervezet négy vezetője elleni büntetőintézkedés állítólagos túszejtési kísérletek miatt is.
A Szövetségi Biztonsági Szolgálat és az Iszlám Forradalmi Gárda már eddig is több szankció hatálya alatt volt az Egyesült Államok részéről, ezek egészültek ki most az újabbakkal. Az amerikai kormány tavaly teremtette meg annak lehetőségét egy elnöki intézkedés nyomán, hogy az Egyesült Államok polgárait jogtalanul fogva tartó szervezetekkel és személyekkel szemben büntetőintézkedéseket vezessen be.

Amerikai kormányzati illetékesek nem közölték, hogy az újabb szankcióknak mely amerikai állampolgárok fogva tartása az oka, de jelezték, hogy az intézkedéseket már jóval azelőtt elkezdték kidolgozni, hogy március végén az orosz hatóságok őrizetbe vették és kémkedés vádjával azóta is fogva tartják Evan Gershkovichot, a The Wall Street Journal napilap moszkvai tudósítóját.

Az amerikai pénzügyminisztérium újabb szankciókról szóló sajtóközleménye megjegyzi, hogy az iráni hatóságok folyamatosan fogva tartanak és hallgatnak ki őrizetbe vett embereket a teheráni Evin börtönben, és közvetlen szerepet játszanak a tüntetések elfojtásában, valamint a másként gondolkodók, köztük kettős állampolgárok letartóztatásában.

MTI

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑