Cadmus fordítás Cadmus

Az anticionista nézetek miatt elbocsátott brit egyetemi tanár nyert diszkriminációs ügyben

2024. 02. 11.

Egy szociológiaprofesszor, akit a Bristoli Egyetem elbocsátott anticionista megjegyzései miatt, mérföldkőnek számító ítéletet nyert a munkaügyi bíróságtól, amely megállapította, hogy meggyőződése miatt diszkriminálták.

A Bristol Employment Tribunal hétfői ítéletében kimondta, hogy David Miller professzor anticionista meggyőződése filozófiai meggyőződés, amelyet a 2010-es egyenlőségi törvény véd.

Hozzátette, hogy Miller közvetlen diszkriminációnak van kitéve anticionista nézetei miatt.

A Rahman Lowe Solicitors, aki Millert képviselte a bíróságon, jelentős győzelemnek nevezte az ítéletet, amely megállapította, hogy az anticionista meggyőződések jogilag védettek a munkahelyeken.

„Miller professzor sikeresen állította a diszkriminációt azon filozófiai meggyőződése alapján, hogy a cionizmus eredendően rasszista, imperialista és gyarmati, (ami a 2010-es egyenlőségi törvény értelmében védett tulajdonság, valamint a tisztességtelen elbocsátás megállapítása) – áll az ügyvédek közleményében. .

“Ez a határozat először állapítja meg, hogy az anticionista meggyőződések védelmet élveznek a munkahelyeken” – tették hozzá.

„Nagyon örülök, hogy a törvényszék arra a következtetésre jutott, hogy a Bristoli Egyetem méltánytalanul bocsátott el. „Nagyon büszke vagyok arra is, hogy sikerült megállapítanunk, hogy az anticionista nézetek az Egyesült Királyság egyenlőségi törvénye értelmében védett hitnek minősülnek” – mondta Miller.

Miller professzort 2021 októberében elbocsátották a Bristoli Egyetemről, miután kijelentéseket tett a cionista mozgalomnak az iszlamofóbia előmozdításában játszott szerepéről.

Elbocsátását követően Miller azt állította, hogy anticionista nézeteivel ellenző csoportok és egyének által szervezett kampány tárgya volt, amelynek célja az volt, hogy elbocsátsák.

A Bristoli Egyetemet a munkaügyi bírósághoz fordult meggyőződésén alapuló jogellenes diszkrimináció miatt, ami megsértette a 2010-es egyenlőségi törvényt.

Egy bejegyzésben a közösségi média platformon

„Az anticionisták sok éven át zaklatással és cenzúrával szembesülnek Nagy-Britanniában az Izrael-barát lobbi erőfeszítései miatt. “Sok embert fegyelmi eljárás alá vontak és elvesztették az állásukat anticionista meggyőződésük kifejezése miatt” – tette hozzá.

Orientalista.hu – Karoly Kuti

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑