Cadmus fordítás Cadmus

Az ENSZ 135 millió dollár támogatást utalt ki segélyalapjából 12 ország megsegítésére

Mark Lowcock, az ENSZ humanitárius ügyekért felelős főtitkárhelyettese hétfőn 135 millió dollárt (39 milliárd forint) utalt ki humanitárius műveletek erősítésére 12 afrikai, dél-amerikai és közel-keleti országban a világszervezet Központi Vészhelyzeti Segélyalapjából (CERF).

Egy múlt héten közzétett jelentés szerint több mint 350 ezer ember éhezik a konfliktus sújtotta, észak-etiópiai Tigré tartományban. Éhínség fenyegeti Burkina Fasó-t, Madagaszkár déli részét, Északkelet-Nigériát, Dél-Szudánt és Jement.

A forrásokból kap Szíria (20 millió dollár), a Kongói Demokratikus Köztársaság (20 millió dollár), az etiópiai Tigré tartomány (13 millió dollár), míg az afganisztáni, nigériai és dél-szudáni humanitárius műveletek egyenként 11 millió dolláros támogatást kapnak az alapból.

A maradékon Madagaszkár (8 millió dollár), Venezuela (7 millió dollár), Csád (7 millió dollár), Burkina Faso (7 millió dollár), Kamerun (5 millió dollár) és Mozambik (5 millió dollár) osztozik.

További 10 millió dollárt a fogyatékkal élők támogatására indult programok erősítésére szánnak.

“A humanitárius szükségletek túlszárnyalják a segélyek finanszírozását és nem minden humanitárius válság kap egyenlő figyelmet és pénzt. A CERF támogatás létfontosságú eszköz, hogy ezt az aránytalanságot orvosolják biztosítva ezzel a további kritikus segélyezési munkát” – húzta alá Lowcock.

A világszervezet 2005-ben létrehozott Központi Vészhelyzeti Segélyalapja az alulfinanszírozott ENSZ-ügynökségek kisegítését szolgálja.

MTI

Sharing is caring!

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑