Cadmus fordítás Cadmus

Az ENSZ főtitkárát elborzasztotta a gázai kórház elleni támadás

2023. 10. 18.

António Guterres ENSZ-főtitkár szerdán úgy fogalmazott, hogy “elszörnyedt” a gázai kórház ellen kedden elkövetett, több száz áldozatot követelő rakétatámadás miatt, amelyet egyúttal határozottan elítélt.

Guterres az Egy övezet, egy út kezdeményezés (BRI) pekingi csúcstalálkozójának megnyitó ünnepségén leszögezte, hogy elítéli a Hamász október 7-én Izraelben elkövetett, civilek ellen elkövetett atrocitásait, ám úgy vélte, “ezek a támadások nem igazolhatják a palesztin nép kollektív büntetését”.

Guterres már korábban felszólította a Hamászt a túszok azonnali és feltétel nélküli szabadon bocsátására, Izraelt pedig arra kérte, hogy engedélyezze a humanitárius segélyek azonnali és korlátlan hozzáférését a gázai lakosság legalapvetőbb szükségleteinek ellátására. Emellett azonnali humanitárius célú tűzszünetre is felszólított, valamint felhívást intézett “a mérhetetlen emberi szenvedés enyhítése” érdekében.

A Gázai-övezetben működő baptista kórházat kedden ért rakétatámadásban palesztin közlés szerint 500 ember halt meg. A Hamász és a Palesztin Nemzeti Hatóság Izraelt okolta és mészárlással vádolta a megszálló cionista hadsereget.

MTI nyomán

Megosztom:

, , , , , , , , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑