Cadmus fordítás Cadmus

Az Iszlám Állam merényletet hajtott végre Kabul síiták lakta negyedében

2024. 01. 07.

Autóbuszban robbantottak pokolgépet Kabulban, a rendőrség friss közlése szerint öt ember meghalt, 15-en megsebesültek, a merényletet vasárnap az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet vállalta magára.

Háled Zadran, a kabuli rendőrség szóvivője arról számolt be, hogy a támadást az afgán főváros síiták – hazarák – lakta nyugati, Dasti-Barsi nevű negyedében követték el szombat este.

Zadran először két halálos áldozatról és 14 sebesültről számolt be, hangsúlyozva, hogy minden áldozat polgári személy volt. Későbbi közleményében módosította az áldozatok számát, és bejelentette azt is, hogy több pokolgép robbant fel. Valamennyi sebesültet kórházba kellett szállítani.

A szóvivő hangoztatta, hogy a nyomozás folyamatban van.

Az Iszlám Állam (IÁ) szervezet helyi ága a Telegram üzenetküldő alkalmazáson közzétett írásában vállalta magára a robbantást.

Az ENSZ afganisztáni missziója vasárnap a civilek elleni támadások azonnali leállítására és a hazarák védelmének fokozására szólított fel.
Novemberben hét ember halt meg egy buszon elkövetett robbantásban Dasti-Barsiban, amelynek elkövetését szintén a síitákat eretneknek tartó IÁ vállalta magára.

MTI

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑