Cadmus fordítás Cadmus

Az izraeli megszállók behatoltak a Nasszer kórházba

2024. 02. 15.

Behatoltak az izraeli megszálló hadsereg  egységei a Gázai övezet déli részén, Hán-Júniszban fekvő Nasszer kórházba.

A kórház egészségügyi személyzete szerint egy beteg meghalt, hat másik pedig megsebesült, amikor reggel az izraeli csapatok odaérkeztek és megkezdték az ott lévők eltávolítását.

Palesztin jelentések szerint az izraeli katonák a többi között az elraboltak jelenlétére utaló jeleket keresnek, valamint megpróbálják leleplezni a magukat orvosnak vagy kórházi személyzetnek kiadó Hamász-tagokat.

A Hamász irányította gázai egészségügyi minisztériuma szerint az izraeli egységek holttesteket visznek el a kórháznál található rögtönzött sírokból. A katonák a sürgősségi osztályon és az egészségügyi intézmény traumakomplexumában erőszakkal evakuálják a menekülteket és a személyzet ott maradt tagjait.

A nem szállítható csecsemőket és betegeket egy, a komplexum belsejében található régi épületbe irányítják. Ezzel egy időben a palesztin vörösfélhold a városban működő al-Amal kórház környékén is katonai tevékenységről számolt be.

Hivatalos palesztin adatok szerint az övezetben több mint 29 ezren haltak meg azokban a légicsapásokban és hadműveletekben, amelyeket Izrael hajtott végre válaszul az október 7-én a Hamász által Izrael ellen elkövetett támadásra. A palesztin áldozatok kétharmada nő és gyermek. A sebesültek száma átlépte a 70 ezret. Az ENSZ adatai szerint már legkevesebb 1,7 millió gázai – az övezetben élők több mint 80 százaléka – menekült el otthonából.

MTI

 

Megosztom:

, , , , , , , , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑