Cadmus fordítás Cadmus

Az orosz védelmi tárca az amerikai felet hibáztatja a katonai incidensért

2020. 08. 27.

Az amerikai erők annak ellenére tartóztattak fel egy orosz katonai konvojt Szíriában, hogy a terrorellenes nemzetközi koalíció előzetes értesítést kapott annak áthaladásáról, emiatt történt az az incidens, amelyben több amerikai katona könnyebben megsérült – közölte csütörtökön az orosz védelmi minisztérium.

A történtekről szerdán telefonon tárgyalt egymással Gennagyij Geraszimov, az orosz fegyveres erők vezérkari főnöke és Mark Milley, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke.

Geraszimov kifogásolta, hogy az orosz katonai rendészet konvoját annak ellenére akarták feltartóztatni, hogy a koalíció az áthaladásáról előzetes értesítést kapott a szokásos ügyrend szerint.

Az orosz tábornok azt mondta, hogy erre válaszul lépések történtek “az incidens megelőzése és a kitűzött feladat teljesítésének folytatása” érdekében.

Amerikai források szerint az orosz fél közlekedési balesetet provokált ki Észak-Szíriában, az amerikai ellenőrzésű zónában, megsértve a 2019-ben megkötött konfliktusmegelőzési megállapodást.

MTI

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑