Cadmus fordítás Cadmus

Betiltották Szomáliában a TikTokot

2023. 08. 21.

Szomáliában betiltották a TikTokot, a Telegram üzenetküldő alkalmazást és az 1XBet online sportfogadásokkal foglalkozó weboldalt, hogy korlátozzák az “illetlen” tartalmak és a propaganda terjedését – közölte az ország hírközlési minisztere hétfőn.

A miniszter felszólította az internetes vállalatokat, hogy “függesszék fel azon alkalmazások használatát, amelyeket terroristák és egyéb erkölcstelen csoportok arra használnak, hogy szörnyű képeket terjesszenek és félretájékoztassák a nyilvánosságot”.

A döntés napokkal azután született, hogy Hassan Sheikh Mohamud szomáliai elnök kijelentette, hogy az al-Shabaab iszlamista terrorszervezet elleni katonai offenzíva célja az al-Kaidával kapcsolatban álló csoport felszámolása a következő öt hónapban.

Az al-Shabaab néven elhíresült csoport tagjai gyakran osztják meg tevékenységeiket a TikTokon és a Telegramon.

A Telegram közleménye szerint “a vállalat következetesen eltávolítja platformjáról a terrorista propagandát Szomáliában és világszerte egyaránt”.

A TikTok és az 1XBet egyelőre nem reagált a sajtó megkeresésére.

A döntés szerint az internetszolgáltatóknak legkésőbb csütörtökig elérhetetlenné kell tenniük az érintett szolgáltatásokat.

MTI

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑