Cadmus fordítás Cadmus

Dróncsapás ért az ellenállók egyik járművét Bagdadban

2024. 02. 08.

Legkevesebb hárman életüket vesztették szerdán este Bagdadban egy gépjárművet érő dróncsapásban – közölték helyi milicista és biztonsági források, miután az iraki fővárosban gyors egymásutánban hangos robbanásokat lehetett hallani.

A tájékoztatás szerint a Katáib Hezbollah iraki síita milícia egyik parancsnokát és két tagját ölték meg a keleti Mastal kerületben. Mint közölték, Visszám Mohammed “Abu Bakr” asz-Szádi is a halottak között van, aki a Katáib Hezbollah szíriai hadműveleteiért felelős parancsnoka volt.

A Gázai övezeti izraeli-palesztin fegyveres konfliktus kirobbanása óta fokozódtak Irak területén az Irán támogatását élvező fegyveres csoportok és a közel-keleti országban állomásozó amerikai erők egymás elleni támadásai, illetve megtorló csapásai.

A Pentagon a Katáib Hezbollát gyanúsítja egy három amerikai katona halálát okozó dróntámadással, amelyet a szíriai határ közelében, Jordánia északkeleti részén működő egyik bázisuk ellen követtek el január végén. Ugyan a Katáib Hezbollah később bejelentette, hogy felfüggeszti az amerikai csapatok elleni támadásait, “hogy elejét vegye az iraki kormány megszégyenülésének”, más fegyveres csoportok – köztük az an-Nudzsaba nevű milícia – közölték, hogy nem hagynak fel a Közel-Keleten állomásozó amerikai erők elleni harccal.

MTI

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑