Cadmus fordítás Cadmus

Egy 17 éves palesztint lőttek agyon az izraeli hatóságok egy összecsapás során

2022. 05. 23.

Tűzharcban veszette életét egy 17 éves palesztin fiú, miután az izraeli biztonsági erők palesztin fegyveresekkel csaptak össze Jenin közelében. Az izraeli hadsereg szerint a palesztinok tüzet nyitottak és Molotov-koktélt dobtak a katonák felé, akik éles lőszerrel válaszoltak.

A Palesztin Iszlám Dzsihád nevű fegyveres csoport szerint a fiú a szervezet tagja volt, és izraeli katonák ellen harcolt. A Reuters beszámolója szerint a közösségi médiában több fotón is fegyverrel látható.

Mohammad Shtayyeh palesztin miniszterelnök gyilkosságnak nevezte a történteket, és követelte, hogy a nemzetközi közösség vonja felelősségre az elkövetőket.

Május 11-én az Al Jazeera TV-hálózat riporterét Shireen Abu Aklehet egy izraeli rajtaütés során lőtték agyon. A Palesztin Hatóság rendszeresen elítéli a palesztin városokban és falvakban tartott izraeli razziákat. Idén az izraeli erők és fegyveres civilek legalább 46 palesztint ölhettek meg, köztük fegyveres csoportok tagjait, magányos támadókat és civileket is.

Reuters, 444.hu

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑