Cadmus fordítás Cadmus

Egyiptomi Vörös Félhold: egy az ezerhez arányban osztják szét a túszoknak és gázai lakosságnak szánt gyógyszersegélyt

2024. 01. 18.

Az Izrael és a Hamász palesztin szervezet között katari közvetítéssel létrejött megállapodás keretében egy az ezerhez arányban osztják szét az izraeli túszoknak és gázai övezeti lakosságnak szánt gyógyszersegélyt – közölte csütörtökön az egyiptomi Vörös Félhold egyik szóvivője.

A dpa német hírügynökségnek nyilatkozva a segélyszervezet illetékese elmondta, hogy a Gázai övezetbe elhurcolt izraeli túszoknak juttatott minden egyes gyógyszeres láda után ezer ilyen ládát osztanak szét a palesztin terület lakói között.

Nem sokkal korábban az al-Dzsazíra pánarab hírtelevízió is arról tett jelentést, hogy a ládákat éppen ilyen arányban szállították le, illetve fogják szétosztani. Hatvan tonna gyógyszerről és egyéb orvosi felszerelésről van szó.

A segélyt Katarból, illetve Franciaországból juttatták el légi úton az egyiptomi el-Arisba. A szállítmány végül szerdán este érkezett meg a Gázai övezetbe Egyiptom felől, a Kerem Salom-i átkelőn keresztül, ahol a szállítmányt Izrael ellenőrizte.

Hivatalos palesztin adatok szerint az övezetben több mint 24 ezren haltak meg azokban a légicsapásokban és hadműveletekben, amelyeket Izrael hajtott végre válaszul az október 7-én a Hamász által Izrael ellen elkövetett támadásra. A palesztin áldozatok kétharmada nő és gyermek. A sebesültek száma átlépte a 60 ezret.

MTI

 

Megosztom:

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑