Cadmus fordítás Cadmus

ENSZ: sürgősen több pénzre van szükség a Kongói DK-ban a menekültek élelmezésére

2024. 02. 02.

Az ENSZ Világélelmezési Programja (WFP) pénteken bejelentette, hogy a szükséges anyagi erőforrások hiányában csökkenteni kénytelen a Kongói Demokratikus Köztársaságban lévő menekültek segélyezését.

Natasha Nadazdin, a WFP helyi igazgatóhelyettese közleményében azt írta, hogy a szervezetnek 397 millió dollárra (157,6 milliárd forint) lenne szüksége sürgősen ahhoz, hogy el tudja látni alapvető élelmiszerekkel az ország keleti részén jelenleg tartózkodó mintegy 1,5 millió embert, az egész országban ehhez 543 millió dollárra (215,58 milliárd forint) lenne szükség.

Hozzátették, hogy az anyagi források szűkössége miatt kénytelenek észszerűsíteni a segélyek elosztását, ami azt jelenti hogy több millió, már jelenleg is nehéz helyzetben lévő ember számára nem fog jutni élelmiszersegély, mert úgy vélik, inkább nyújtanak teljes értékű juttatásokat a leginkább rászorulóknak, minthogy jóval nagyobb területen osszák szét ugyanazt a mennyiséget.

A Kongói Demokratikus Köztársaságot három évtizede sújtja belső polgárháborús helyzet és gazdasági válság, amelybe két évvel ezelőtt a szomszédos Ruanda is beavatkozott az egyik fegyveres csoport szövetségeseként.

MTI

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑