Cadmus fordítás Cadmus

Erdogan drónjai egyre többször csapnak le a kurdok lakta Kobanî környékén

2021. 10. 25.

Három nap leforgása alatt másodszorra követhetett el drónos támadást a török hadsereg a kurdok lakta észak-szíriai Kobanî városánál, írja a Rojava Media Center (RMC) , illetve a Hawar News Agency (ANHA).

A támadás során egy polgári személyautó teljesen megsemmisült a Kobanît Aleppoval összekötő országúton. A Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) emberi jogvédő szervezet jelentése szerint a támadásban hárman életüket vesztették, és további négyen megsebesültek.

A támadást egy hasonló előzte meg szerdán, akkor ketten haltak bele sérüléseikbe, és további négyen sebesültek meg.

A török hadsereg az utóbbi időben egyre intenzívebben támadja a Szíriai Demokratikus Erők által ellenőrzött kurd területeket, műveleteihez nehéztüzérséget, drónokat és harci gépeket is felhasznál.

Múlt héten Erdoğan török elnök bejelentette, hogy országa „megsemmisít minden fenyegetést” Észak-Szíriában, miután egy állítólagos rakétatámadás során két török katona meghalt a szíriai Azaz régióban. A rakétát a török hatóságok állítása szerint a kurd vezetésű Szíriai Demokratikus Erők területéről lőtték ki.

Az Al-Monitor jelentése szerint Ankara megkezdte szíriai szövetségeseinek (legfőképp iszlamista szélsőséges milíciákról van szó) felkészítését egy kurdok elleni hadműveletre a térségben.

Az Ankarához hű szélsőséges milicisták is egyre többször csapnak le a térségben a Rojava Media Center értesülései szerint. Ain-Dikna és Tell-Rifaat környékén szombaton jelentettek támadásokat falvak lakossága ellen.

A teljes cikket itt olvashatják el.

Merce.hu

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑