Cadmus fordítás Cadmus

Észak-Korea tagadja, hogy vegyi fegyverekhez szállított alapanyagot Szíriának

2018. 03. 02.

Észak-Korea tagadta pénteken, hogy vegyi fegyverekhez szállított alapanyagot Szíriának, s hogy egyáltalán gyárt vagy birtokol ilyen tömegpusztító fegyvereket.

„Amint már többször és világosan elmondtuk, az országunk nem fejleszt, nem gyárt és nem tárol vegyifegyver-készleteket, és ellene van a vegyi fegyvereknek”

– idézte a KCNA hivatalos észak-koreai hírügynökség a külügyminisztérium Amerika-kutató intézetének név nélkül nyilatkozó szóvivőjét.

Szerinte a Phenjan és a Damaszkusz közti együttműködésről szóló ENSZ-jelentés az Egyesült Államok koholmánya, és ürügy az Észak-Korea elleni szankcióik szigorítására, illetve a szíriai katonai invázió igazolására.

A The New York Times napilap a minap idézett egy ENSZ-jelentésből, amely szerint Észak-Korea olyan alapanyagokat szállított a szíriai kormánynak, amelyeket akár vegyi fegyverek gyártásához is használhattak.

Az Egyesült Államok a közelmúltban már több országot köztük Irakot vádolta meg vegyifegyver birtokáláért, ami később kiderült hogy hazogság volt.

Orientalista.hu – MTI

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑