Cadmus fordítás Cadmus

Félelmetes rakétakilövő állomást mutatott be Irán (videó)

2021. 10. 16.

Az elmúlt évtizedekben egyre fejlettebb fegyverarzenált épített ki magának az iszlám köztársaság, melynek újabb üdvöskéje hatalmas pusztításokat képes végrehajtani.

Az iráni hadsereg újabb elemmel bővítette védelmi rendszerét, ezúttal egy olyan alacsonyan elhelyezhető rakétakilövő rendszert mutattak be, melynek segítségével pillanatok alatt hatástalanítani lehet az ellenséges repülőgépeket.

A Velajet-ég Őrangyalai-1400 névre keresztelt egység az iráni légierő elit osztagai számára lesz elsősorban elérhető, de nem tartják kizártnak azt sem, hogy a közeljövőben a mindennapi hadszíntereken is bevessék.

A modulról kiszivárgott videón jól látszanak azok az állványok, amelyekre a masszív tölteteket helyezik, illetve kivehetőek a radarok is, amelyekkel pontosan bemérhetik a célpontokat, és precíz támadást hajthatnak végre ellenük.

Szakértők szerint akár közúti mobil légvédelmi platformként is felhasználható a szerkezet, ami azt jelenti, hogy nem csupán repülőgépek kilövésére, hanem fontos szárazföldi stratégiai pontok likvidálására egyaránt alkalmas lehet.

Liner.hu

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑