Cadmus fordítás Cadmus

Felmentették a Hamász egyik alapító tagjának terrorizmussal vádolt fiát Ausztriában

2023. 02. 22.

Felmentették szerdán Ausztriában a Hamász radikális palesztin szervezet egyik alapító tagjának fiát, akit önmagáról terjesztett hamis információk alapján vádoltak azzal, hogy szervezet tagja.

A 42 éves palesztin férfi interjúkban és az első kihallgatások alkalmával azt állította: információkat gyűjtött a Hamász katonai szárnya számára, ugyanakkor ügynökként dolgozott az izraeli hírszerzésnek is.

A per során viszont már azt mondta, hogy mindebből semmi sem igaz, mindössze azért találta ki mindezt, hogy menedéket kaphasson. Hozzátette: testvérét akarta utánozni, aki kettősügynökként az Egyesült Államokban kapott menekültstátuszt.

Az illetékes bíróság is megállapította, hogy valóban nincsenek olyan hatósági adatok, amelyek alátámaszthatnának egy elmarasztaló ítéletet. Hozzátette, hogy a férfi egy sor ellentmondásos kijelentést tett, s az izraeli hírszerzés is megerősítette, hogy nem áll terrorizmus gyanúja alatt.

A férfi, aki 2021-ben érkezett menedékkérőként Ausztriába, köszönetet mondott a bíróságnak a felmentő ítéletért, amely egyébként még nem jogerős.

MTI

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑