Hadi helyzet Nyugat-Aleppoban

 Szíriai Arab Hadsereg említésre érdemes előrhaladást ért el Aleppo tartományban, miután a Dzsaish Al-Fatah (Hódítás Hadserege) nevű koalíció dzsihádista fegyveresei számos helyszínt elfoglaltak augusztus végén és októberben.

A “Tigris Alakulatokkal” (egy különleges rendeltetésű, offenzív gépesített magasabb egységgel) az élen a Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei számos kerületet és negyedet szereztek vissza, amelyek a dzsihádisták ellenőrzése alatt voltak az elmúlt néhány hónapban.

A lenti térképvázlat az ábrázolja, hogy a Szíriai Fegyveres Erők visszaszereztek majdnem minden körzetet, amelyet korábban a Dzsaish Al-Fatah fegyveresei szálltak meg, miközben újranyitották a létfontosságú déli utánpótlási vonalukat.

aleppo-nyugat-terkep

Az elkövetkező hetekben a Szíriai Fegyveres Erőknek ki kell terjeszteniük az ellenőrzésüket Délnyugat-Aleppoban, ha akatonai vezetés el akar kerülni az ellenséges offenzíva miatt kialakult hasonló helyzetet.

A kormányerők dél-aleppoi ellátási útvonala körüli ütköző zóna még mindig eléggé törékeny a dzsiháditsa fegyveresek nagy létszámú jelenléte miatt az állásaiktól nyugatra.

A kelet-aleppoi offenzíva újraindítása kiemelt fontosságú a Szíriai Fegyveres Erők főparancsnoksága számára, mert nem csak egy szélesebb ütköző zóna kiépítését eredményezi, hanem ezekívül újranyitja a főútvonal dzsihádisták ellenőrizte részeit.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑