Cadmus fordítás Cadmus

Haditudósítás Hama tartományból (Szíria)

2017. 10. 25.

A Szíriai Arab Hadsereg betört észak-kelet Hama megszállt részébe, a cél egy Idleb tartományi légi bázis visszafoglalása.

Bejrút, Libanon (kedd 18:18) – A Szíriai Arab Hadsereg új offenzívába kezdett az Al-Kaida vezetésű “Hajat Tahrir Al-Sham” vahhabita terrorista szövetség fegyveresei ellen Hama tartomány ellenséges megszállás alatt lévő északkeleti részén azzal a céllal, hogy elérje Idleb tartomány keleti részét.

Katonai források szerint a Szíriai Arab Hadsereg előretolt alegységei az elmúlt néhány órában egy nagyobb támadó műveletet indítottak északnyugatra Ithrijah fontos helyőrségétől.

Helyi jelentések szerint a Szíriai Arab Hadsereg eddig felszabadította Dzsibb Abiad települést és a stratégiai jelentőségű Abu Al-Duhur légi támaszpont elérésére törekszik Idleb keleti határán, amelyet vahhabita militánsok 2015 szeptember elején szálltak meg.

Úgy tűnik, hogy a Szíriai Arab Hadsereg kihasználja a megszálló vahhabita militánsok között lévő ellentéteket, a Hajat Tahrir Al-Sham szövetség (Al-Kaida vezetésű terrorista koalíció) és a soraiból az ISIS terrorszervezethez átállt dzsihádisták egymás közötti harcát.

Forrás: almasdarnews.com, 2017.10.24.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑