Cadmus fordítás Cadmus

Hamász: több túsz, köztük külföldiek is meghaltak a Gázát érő légicsapásokban

2023. 10. 14.

Tizenhárom, Izraelből elhurcolt fogoly vesztette életét a Gázai övezetet érő izraeli légicsapásokban a térséget irányító Hamász szervezet fegyveres szárnyának pénteki állítása szerint. A halálos áldozatok között állítólag külföldiek is vannak.

Az Izz ad-Dín al-Kasszám Brigádok, a Hamász katonai szárnya azt közölte, a foglyok a Gázai övezet különböző részein vesztették életüket az izraeli hadsereg utóbbi 24 órában végrehajtott műveletei során. A külföldiek állampolgárságát nem közölték.
A bejelentést izraeli részről egyelőre nem kommentálták.

Az izraeli hadsereg azt közölte, az éjszaka folyamán 750 katonai célpontra mért csapás az övezetben.

Több mint 120 civilt tart fogva a Hamász

 Több mint 120 civilt tartanak fogva a Hamász radikális palesztin mozgalom fegyveresei Gázában – közölte az Izraeli Védelmi Erők (IDF) X (korábban Twitter) közösségi oldalán szombat reggel.

A Hamász korábban 130 fogvatartottról számolt be, de más források szerint a szám elérheti akár a kétszázat is.

A Jerusalem Post című lap arról számolt be, hogy az izraeli hadsereg a gázai övezetbe való behatolása során eltűnt izraeliek holttestére bukkant. A lap tudósítása szerint a holttesteket pénteken találta meg a 7. dandár a határvidéken. A lap nem közölte a halottak számát, csak annyit írt, hogy a holttesteket izraeli területre vitték.

Az izraeli hadsereg jelezte, hogy kivizsgálja a Jerusalem Post jelentését.

Az Izraeli Védelmi Erők közlése szerint a hadsereg már több korlátozott behatolást hajtott végre Gázában a várható szárazföldi offenzíva előtt.

MTI

 

Megosztom:

, , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑