Cadmus fordítás Cadmus

Három cionista katona, köztük egy magas rangú tiszt meghalt Gáza déli részén

2024. 02. 13.

A 630. zászlóalj két izraeli katonája is súlyosan megsérült.

Az izraeli megszálló hadsereg megerősítette, hogy három katonája, köztük egy magas rangú tiszt meghalt a palesztin ellenállás harcosaival vívott csatákban Gáza déli részén, így október 7-e óta 569-re emelkedett a megszálló erők halálos áldozatainak száma.
A katonaság a következőképpen azonosította a megölt csapatokat:

Netanel Yaacov Elkouby alezredes, a Gázai Hadosztály Déli dandár 630. zászlóaljának parancsnoka.

Yair Cohen őrnagy, a Gázai Hadosztály Déli Dandár 630. zászlóaljának megbízott századparancsnoka.

Ziv Chen őrmester Első osztályú (rez.) , a Gázai Hadosztály Déli dandár 630. zászlóaljából.

Ezenkívül a 630. zászlóalj két izraeli katonája súlyosan megsérült.

A bejelentéssel az izraeli média szerint 232-re emelkedett a Gázai övezetbe irányuló szárazföldi invázió kezdete óta elesett izraeli megszálló csapatok száma.

Az izraeli megszálló hadsereg, hogy eltitkolja veszteségei mértékét, szigorú cenzúrát ír elő a Gázai övezetben zajló harcok áldozatainak pontos adataival kapcsolatban, de a katonai médiában a Palesztin Ellenállás frakcióiról közzétett felvételek azt mutatják, hogy a veszteségeket elszenvedték. sokkal nagyobbak a hivatalosan bejelentettnél.

Hivatalos palesztin adatok szerint az övezetben több mint 28 ezren haltak meg azokban a légicsapásokban és hadműveletekben, amelyeket Izrael hajtott végre válaszul az október 7-én a Hamász által Izrael ellen elkövetett támadásra. A palesztin áldozatok kétharmada nő és gyermek. A sebesültek száma átlépte a 70 ezret. Az ENSZ adatai szerint már legkevesebb 1,7 millió gázai – az övezetben élők több mint 80 százaléka – menekült el otthonából.

Orientalista.hu – Karoly Kuti

Megosztom:

, , , , , , , , , ,
Back to Top ↑