Cadmus fordítás Cadmus

Három civilt öltek meg az ukrán támadások Donyeckben, 11-en pedig megsebesültek

2023. 08. 09.

A Donyecki Népköztársaság (DNR) elleni ukrán tüzérségi és rakétatámadások kedden három civil életét követelték, további 11-en pedig megsebesültek, köztük egy gyermek – közölte Gyenisz Pusilin, az orosz régió megbízott vezetője.

“Donyeck egész nap az ukrán fegyveres erők intenzív tűz alatt állt” – közölte Pusilin hivatalos Telegram-csatornáján. Elmondta, hogy Donyeck város három kerületében és a közeli Sahtyorszk városában három ember meghalt és 11 megsebesült, köztük egy 2012-ben született gyermek és egy csapat villanyszerelő, akik egy távvezetéket próbáltak megjavítani.

“MINDEN SEBESÜLTET ORVOSOK KEZELNEK” – TETTE HOZZÁ PUSILIN.

A lövések tíz középületet – köztük egy donyecki iskolát, egy makejevkai óvodát és egy sahtyorszki gyárat -, valamint 24 lakóházat is megrongáltak Donyeckben és Jaszinovatajában.

A donyecki Közös Ellenőrző és Koordinációs Központ összesen 95 sortüzet regisztrált, összesen 349 lövéssel. Ezek között voltak olyan kazettás lőszerek is, amelyeket az Egyesült Államok szállított a kijevi erőknek a múlt hónapban.

A támadás kedden kora reggel kezdődött, az ukránok 122 mm-es rakétákat, valamint 152 mm-es szovjet és 155 mm-es NATO-ágyúkat használtak. A hétvégén Donyeck volt a célpontja a kazettás bombáknak, amelyek három kerületben is tüzet okoztak.

Donyeck és más Donbassz városok folyamatos ukrán támadásoknak vannak kitéve, amelyek számos civil életet követeltek 2014 óta, amikor a régió elszakadt Kijevtől a nyugati támogatású puccs után.

Az újbóli lövöldözésre olyan hírek közepette került sor, amelyek szerint a sokat hangoztatott ukrán ellentámadás az orosz erők ellen megrekedt, és Kijev nyugati támogatói kezdik elveszíteni az áttörésbe vetett hitüket.

Moszkva 2022 februárjában ismerte el a DNR-t és a szomszédos Luganszki Népköztársaságot független államként. Azóta csatlakoztak Oroszországhoz Zaporozsjei és Herszon régiókkal együtt, a tavaly szeptemberi népszavazásokat követően.

Orosz Hírek

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑