Cadmus fordítás Cadmus

Húszi vezető: : Jemen lesz az amerikaiak “temetője”

2024. 01. 17.

Az Irán által támogatott jemeni húszik egyik vezetője azzal fenyegetőzött hétfőn, hogy az őket érő amerikai légitámadásokért végzetes válaszcsapásokat fognak indítani: “Jemen lesz az amerikaiak temetője, és a térséget megszégyenülve fogják elhagyni” – mondta.

“Jemen vezetői, fegyveres erői és népe teljesen készen áll arra, hogy Palesztina védelmében közvetlen és totális háborúba bocsátkozzon a Nagy Sátánnal” – jelentette ki Ali al-Kahum az iráni állami hírügynökségnek (IRNA) adott nyilatkozatában az Egyesült Államokra utalva.

Több mint három hónappal a gázai háború kezdete után egyre nagyobb az aggodalom a nemzetközi közösségben amiatt, hogy a konfliktus regionálissá fajul. Ennek a politikusok rendszeresen hangot adnak.

Az elmúlt hetekben a húszik többször is megtámadtak Izraelbe tartó hajókat a Vörös-tengeren, amire válaszul az Egyesült Államok és szövetségesei bombázták a militáns iszlamista csoport jemeni állásait.

Hoszein Amirabdollahián iráni külügyminiszter vasárnap ismét visszautasította azokat a vádakat, amelyek szerint országának közvetlen köze lenne a húszik támadásaihoz.

“A térség ellenálló erői, beleértve Jement is, függetlenül és saját érdekeiket érvényesítve cselekszenek” – mondta. A húszik egy úgynevezett “ellenállási tengely” részének tekintik magukat, egy Izrael elleni harcban részt vevő hálózatnak, a térség más, Iránnal szövetséges csoportjaival együtt.

MTI

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑