Izraeli erők végeztek a ciszjordániai buszmegállóban lövöldöző palesztin gyanúsítottal

Izraeli erők végeztek a ciszjordániai Ofra zsidó telep buszmegállójában elkövetett lövöldözés feltételezett elkövetőjével szerdán – közölte a Sin Bét izraeli belbiztonsági szolgálat.

A Sin Bét szerint a 29 éves palesztin Szalah Bargútival egy ciszjordániai faluban razziázó izraeli katonák végeztek, miközben menekülni próbált. A belbiztonsági szolgálat szerint további gyanúsítottakat is őrizetbe vettek az ügyben.

Vasárnap az ofrai buszmegállóban várakozókra egy palesztin rendszámtáblájú autóból nyitottak tüzet. A támadó legalább hét izraelit megsebesített, akik közül az egyik – egy várandós nő – állapota kritikus, gyermekét császármetszéssel kellett világra hozni. A koraszülött életét azonban nem tudták megmenteni.

A térfigyelő kameráknak az ofrai biztonsági személyzet által közzétett felvételein egy fehér járművet lehetett látni, amint lelassít a buszmegálló közelében, s a sofőr mellett ülő férfi fegyvert rántva tüzet nyit a várakozó izraeliek csoportjára.

A vasárnapi támadást Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő hivatalos közleményben „szörnyűségesnek”, az elkövetőket pedig a „világ legelvetemültebb bűnözőinek nevezte”.

MTI, Magyar Idők

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑