Cadmus fordítás Cadmus

Izraeli rakétákat szedett le a szíriai légvédelem

Izraeli légicsapás érte vasárnap este a Szíria középső részén, Homsz város mellett található T-4 légibázist. A SANA szíriai állami hírügynökség katonai forrásokra hivatkozva közölte: a támadás „izraeli agresszió” volt, amit a légvédelem visszavert. Az állami televízió hat rakétáról számolt be, amelyeket a légitámaszpontra kilőttek.

A SANA jelentése szerint nem voltak áldozatok, csak anyagi károk keletkeztek. Emellett a hírügynökség úgy tudja: néhány rakéta mellett sikerült egy izraeli repülőgépet is eltalálni, a többit pedig meghátrálásra késztetni. Izrael elutasította, hogy kommentálja a történteket.

Egy szíriai katonai tisztségviselő szerint a légelhárítás olyan rakétákat lőtt le, amelyeket Al-Tanf térségétől délre indíthattak. Et-Tanfban van az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíció egyik bázisa is.

A rakétacsapások a damaszkuszi vezetéssel szövetséges, a T-4 támaszponton állomásozó iráni csapatok és milíciák ellen irányultak. Utoljára április közepén érte meglepetésszerű csapás a támaszpontot.

Hivatalos közlés szerint akkor tizennégyen vesztették életüket, köztük hét iráni katonai tanácsadó. A támadást eleinte az Egyesült Államoknak tulajdonították, de Washington egyértelműen tagadta, mire Irán, Szíria és Oroszország egységesen Izraelt vádolta a végrehajtásával. Tel-Aviv nem ismerte el, de nem is cáfolta a szerepét a támadásban.

MTI nyomán

Sharing is caring!

, , , , , , ,
Back to Top ↑