Cadmus fordítás Cadmus

Izraeliek lelőttek egy Libanonból érkező drónt

2023. 05. 25.

Az izraeli hadsereg lelőtt egy Libanon irányából behatoló kisméretű drónt – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet az izraeli hadsereg közlése alapján

A Galilea északi részén, Libanonból a megszállt palesztin területére hatoló drón útját végig követte a hadsereg légvédelmi egysége. A kisméretű, fegyvertelen megfigyelő eszközt elektronikus hadviseléssel lőtték le az északi Zarit város közelében, miután megzavarták távvezérlését és előidézték a lezuhanását.

Az elmúlt két évben a cionista megszálló hadsereg  lelőtte az északi határ libanoni oldaláról és a Gázai övezetből átirányított drónokat az északi és a déli parancsnokság területén létrehozott irányítóközpontok segítségével.

A libanoni síita Hezbollah és a szervezethez köthető média mindeddig nem foglalkozott a drónok lelövésével. Libanon és Izrael között soha nem született békeegyezmény, csak tűzszünet szabályozza kapcsolatukat.

Libanon rendszeresen kinyilvánítja nemtetszését a légterébe behatoló izraeli megfigyelő drónok miatt, de az izraeli hadsereg szerint ezek szükségesek a Hezbollah tevékenységének figyelemmel kíséréséhez, melyet a libanoni kormánynak kellene felügyelnie. Kedden az izraeli hadsereg szórólapokat dobott le Dél-Libanonban, melyben felszólította az ott élőket, hogy ne lépjék át az izraeli határt.

MTI

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑