Cadmus fordítás Cadmus

Jeruzsálemben a rendőrség palesztin tüntetőkkel csapott össze

Több száz palesztin tüntetővel csapott össze az izraeli rendőrség vasárnap este Jeruzsálem óvárosának külterületén, a hatóságok könnygázgránátokat és vízágyút is bevetettek a tömeg feloszlatására – közölte a helyi média.

A muzulmán szent hónap, a ramadán múlt heti kezdete óta naponta voltak hasonló összetűzések. A palesztinok a ramadán idején korábban esténként az óváros damaszkuszi kapuja előtti lépcsőkön gyűltek össze, de idén az izraeli rendőrség kordonokat állított fel, hogy távol tartsa a tömeget.

A lépés felbőszítette a muzulmán hívőket, akik szeretnek a téren találkozni ilyenkor. A rendőrség rendbontással és a biztonsági erők kődobálásával vádolta meg a tömeget.

Az izraeli közszolgálati műsorszolgáltató által sugárzott videofelvételeken látható volt, ahogy a tömeg összecsap a rendőrökkel, akik könnygázgránátokkal és vízágyúval igyekeztek a tiltakozók hadát feloszlatni. Legalább három embert őrizetbe vettek.

A Palesztin Vörös Félhold orvosi szolgálata szerint négy ember megsérült az összecsapásokban. Állapotukról nem közöltek részleteket.

Az izraeli rendőrség arról is beszámolt, hogy a Tel-Aviv déli szélén fekvő Jaffában is voltak összecsapások az arab lakosokkal. A tájékoztatás szerint a tömeg kövekkel dobálta meg a rendőröket. Két rendőr könnyebben megsérült. Ezen a helyszínen a hatóságok ugyancsak három embert őrizetbe vettek.

MTI

Sharing is caring!

, , , , , , ,
Back to Top ↑