Cadmus fordítás Cadmus

Kilenc év után mentettek ki két nigériai keresztény lányt a fogságból

2023. 05. 11.

Újabb két chiboki diáklányt mentettek ki több mint kilenc év fogság után. A két, most húszéves túlélőt, Hauwa Malthát és Esther Marcust házasságra kényszerítették az őket elfogó Boko Haram harcosok – számolt be a Persecution.

Ibrahim Ali vezérőrnagy, az ország északkeleti szélsőséges lázadók elleni nigériai katonai művelet vezetője elmondta, hogy a két nőt nigériai katonák mentették ki és vitték el családjukhoz.

Maltha elmondta, hogy kilencéves fogsága alatt három terroristához kényszerítették feleségül. Megmentésekor nyolc hónapos terhes volt, és április 28-án egészséges kisfiút hozott világra.

hirdetés
A chiboki keresztény közösségek 2014 óta folyamatos üldöztetésnek vannak kitéve, akkor a Boko Haram mintegy 300 iskolás lányt rabolt el.

Az iszlám terrorista csoport több tízezer keresztényt ölt meg Nigériában és milliókat telepített ki, hogy ne engedje meg a nyugati befolyás terjedését, hanem bevezethesse az iszlám saría törvényeit. Azokat veszik célba, akik nem osztják az iszlám radikális értelmezését, gyakran falvakat támadnak meg, és erőszakkal térítik meg a keresztényeket, más vallási kisebbségeket és azokat a muszlimokat, akik szerintük nem megfelelően követik Mohamed tanításait.

Vasarnap.hu

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑