Cadmus fordítás Cadmus

Lezuhant Szíriában egy orosz harci helikopter

Szíriában lezuhant egy Mi-28-as harci helikopter, a két pilóta életét vesztette – közölte kedden az orosz védelmi minisztérium.

A védelmi tárca szerint baleset volt, a helikoptert nem lőtték le. Az incidens Homsz tartományban történt, a pilóták holttestét a hmejmimi orosz légi bázisra szállították.

Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn posztumusz az Oroszország Hőse címet adományozta Alekszandr Prokhorenko főhadnagynak, aki a Homsz tartománybeli Tadmurnál az orosz légicsapások földi koordinátoraként március 17-én vesztette életét. Prokhorenko, miután bekerítették az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet fegyveresei, önmagára irányíttatta az orosz légierő tüzét, hogy elkerülje a fogságba esést.

“Körbe vagyok véve. Kint vannak. Nem akarom, hogy elfogjanak, aztán videókon mutogassanak! Rendelje el a légicsapást, meggyaláznak engem és az egyenruhámat is! Szeretnék tisztességgel meghalni és magammal vinni ezeket a rohadékokat is.”

Bashar Al-Assad szíriai elnök kedden köszönetét fejezte ki Vlagyimir Putyinnak a “terrorizmus elleni harcban” nyújtott segítségért, illetve az orosz humanitárius és gazdasági támogatásért. Erről a Damaszkuszban tartózkodó orosz parlamenti küldöttség számolt be a TASZSZ orosz állami hírügynökségnek.

Assad szerint Putyin a legnépszerűbb politikus Szíriában, aki bármilyen posztot elfoglalhatna a damaszkuszi kormányban.

Orientalista.hu – MTI

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑