Cadmus fordítás Cadmus

Líbiában gyerekek szenvednek a vízhiány miatt

2021. 02. 02.

Az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF) aggodalmát fejezte ki hétfőn a Líbiában emberek millióit veszélyeztető vízhiány kapcsán, amely főleg a gyerekekre nézve fenyegető.

A szervezet líbiai képviselője, Abdulkadir Mussze által jegyzett közlemény szerint több mint négymillió ember, köztük 1,5 millió gyerek maradhat víz nélkül, amennyiben nem állítják helyre a pénzhiány miatt aggasztó mértékben leromlott infrastruktúrát.

A közlemény szerint a vízellátó rendszert nem tudják karbantartani, és a felújításhoz szükséges eszközöket sem tudják beszerezni.

Az UNICEF felszólította Tripolit és a líbiai válság kezelésében részt vevő nemzetközi szervezeteket, hogy tegyenek meg mindent a megfelelő vízellátás érdekében, megakadályozandó egy esetleges humanitárius katasztrófát.

Líbia Moammer Kadhafi vezető 2011-es megbuktatását követően káoszba süllyedt, és 2014-től két részre szakadt. Néhány éve kettős hatalom létezik, a Fájez esz-Szarrádzs vezette, Tripoliban székelő, nemzetközileg elismert egységkormány és egy ideiglenes kabinet, amelyet a parlament és a kelet-líbiai területeket ellenőrzése alatt tartó, Halífa Haftar tábornok vezette Líbiai Nemzeti Hadsereg támogat.

MTI

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑