Cadmus fordítás Cadmus

Már 13 ezer cionista katona sebesült meg

2024. 02. 11.

A megszállás különféle próbálkozásai veszteségei eltitkolására kudarcot vallanak, mivel az adatok kiszivároknak.

A Yedioth Ahronoth izraeli lap arról számolt be , hogy az izraeli hadsereg  október 7. óta mintegy 13 000 sebesült katonát látott el .

A sérültek egy részét a kezelés után hazaengedték, de 2830 katona jelenleg is kórházban van kezelés alatt – írja a mai lap.

A megsérült katonák valós száma a valóságban jóval magasabb, mint amennyit a megszálló sajtó beszámol, az cionista  rezsim ugyanis ez utóbbit cenzúrázza, a megszállás pedig folyamatosan igyekszik eltitkolni veszteségei mértékét.

A palesztin ellenállás visszavág

Ez párhuzamosan történik azzal, hogy a Palesztin Ellenállás a Gázai övezetben több mint egy tengelyen folytat heves összecsapásokat az IOF-fel, amelyek anyagi és emberi veszteségeket okoznak a megszállásnak.

Az Izz al-Din al-Kasszam Mártír Brigádok, a Hamász mozgalom katonai szárnya tegnap bejelentette, hogy lelőttek egy izraeli tisztet az egyetem közelében, Gáza központjában, és közzétett egy videoklipet, amely bemutatja ezt a műveletet.

Az Al-Kasszam szabadságharcosok egy izraeli „Merkava” tankot és egy „D9” megszállási katonai buldózert is célba vettek Al-Yassin 105 töltettel a Patient Friends Charity Hospital környékén, Gázától nyugatra, miközben célba vettek egy „Merkava 4” tankot is. tandem kagyló, Gáza város Al-Sabra negyedétől nyugatra.

Ezenkívül aknavetőkkel célba vették a Gáza városától nyugatra fekvő Al-Katiba térséget megszálló megszálló erőket.

Az Al-Quds Brigades szabadságharcosai, az Iszlám Dzsihád Mozgalom katonai szárnya Palesztinában és az Al-Kasszam Brigádok szabadságharcosai egy 10 izraeli katonából álló különleges izraeli erőt vettek célba egy házban, nyugatra. Khan Younis városa, két gyalogsági lövedéket és géppuskát használva, aminek következtében izraeli csapatok meggyilkoltak és megsebesültek.

Orientalista.hu – Karoly Kuti

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑