Cadmus fordítás Cadmus

Már a demokratáknak is ciki az iszlamista képviselőjük: lemondatnák az antiszemita Ilhan Omart

2019. 03. 17.

 

A fiatal, Szomáliából származó kongresszusi képviselő sorra hozta a botrányokat a demokratáknak, akiknek láthatóan elfogyott a türelmük és már szabadulnának a radikális iszlamista politikustól.

Lassan egész pártját magára haragítja Ilhan Omar, a Demokrata párt szomáliai származású kongresszusi képviselője. A fiatal politikusasszony azzal vívta ki a haragot, hogy megnyilvánulásaiban rendszeresen Izraelt és a zsidóságot bírálja vállalhatatlan módon, ezen felül kokettál olyan szélsőséges iszlamista szervezetekkel, mint a CAIR, melyet az Egyesült Arab Emirátusok kormánya 2014-ben az al-Kaidával együtt terrorszervezetnek minősített.

Az antiszemita botrányokat gerjesztő szomáliai képviselőtől a párt a Daily Caller amerikai portál szerint igyekszik minél hamarabb megszabadulni. Ezt legkönnyebben úgy tudják megoldani, hogy legközelebb nem őt jelölik Minnesota régióban, azonban az is felmerült, hogy idő előtt lemondatják. A párton belüli hírmorzsák szerint már javában zajlik a casting, ki vállalja, hogy a bevándorláspártiak körében igencsak népszerű politikus helyébe merjen lépni és felvegye a versenyt a kelet-afrikai országból származó muszlim nővel.

A konzervatív amerikai portál megjegyzi, hogy általában nagyon nehezen találnak helyettesítő politikust, még akkor is, ha egy olyan botrányokat generáló képviselőt is kell pótolni, mint Omar. Alig két hónapja iktatták be, mégis sikeresen kettéosztotta a pártját és az egész országot.

A szomáliai bevándorlóból lett képviselő korábban Izrael bojkottjára szólított fel, amelyet zokon vett a zsidó állam vezetése. A diplomáciai botrányt csak az csillapította, hogy a demokrata Nancy Pelosi, a Kongresszus elnöke is elhatárolódott a muszlim képviselőtől.

Elismerem, a párton belül valóban vannak arról tárgyalások, ki indulhatna Ilhan Omar ellen” – ismerte el Ron Latz, a párt minnesotai politikusa.

Steve Hunegs, az egyik minnesotai zsidó szervezet vezetője elmondta, aggasztják őket a muszlim képviselőtől érkező szitkok, a legaggasztóbbnak azt tartották, mikor Ilhan Omar azt állította, hogy Izrael hipnotizálja a világot és azt kérte az emberektől, imádkozzanak Allahért, hogy ő tegyen rendet. AThe Hill, amerikai belpolitikával foglalkozó oldal szerint Omar helyettesítésére a legnagyobb esélye Bobby Joe Champion szenátornak és Andrea Jenkinsnek van.

888.hu

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑