Megpróbálta átvágni a gázai határkerítést egy finn képviselőnő

Az izraeli rendőrség letartóztatta a politikust és öt társát, akik az akcióval a gázai humanitárius válságra akarták felhívni a figyelmet.

Anna Kontula finn parlamenti képviselőnő, a koalíciós kormánynak két minisztert adó Finn Baloldali Szövetség tagja egy csoport emberjogi aktivistával megkísérelte átvágni a gázai határkerítést – számolt be finn médiaforrásokra hivatkozva a The Jerusalem Post.

Az izraeli rendőrség tíz órán át tartotta őrizetben Kontulát. A képviselőnő azt állítja, hogy az izraeli hatóságok egy beismerő vallomást akartak aláíratni vele, ezt azonban ő visszautasította.

Kontula elmondása szerint akciójával nyomást akart helyezni a finn parlamentre, hogy ne vásároljanak izraeli fegyvereket. Szerinte ugyanis az ilyen tranzakciókkal országa a megszállást támogatja.

„Finnország azt az üzenetet küldi, hogy nincs következménye ötven év illegális megszállásnak és a nemzetközi jogok megsértésének”

– jelentette ki a baloldali politikusnő.

A gázai határkerítés még épülő, továbbfejlesztett változata a közelben kétmillió palesztint zár el teljesen a külvilágtól. A kerítés ugyanis úgy lesz kialakítva, hogy nem csak a föld felett, hanem a föld alatt is húzódik.

The Jerusalem Post, Neokohn.hu

 

Sharing is caring!

, , , , , , ,
Back to Top ↑