Cadmus fordítás Cadmus

Nap videója: A palesztin nép mellett tüntették a jordán fővárosban

2021. 05. 11.

A jordániai rendőrség több tucat embert előállított azon a tüntetésen amit Ammanban tartottak a palesztin nép melletti szolidaritásból.

A tüntetők Izrael állam agresszí magatartása ellen tiltakoztak. Az utóbbi napokban a cionista állam etnikai tisztogatásba kezdett a megszállt Jeruzsálem keleti részén. Az izraeli hatósáfok napok óta erőszakosan és jogellenesen kilakoltatják a palesztin származású lakosokat Jeruzsálem Sheikh Jarrah cárosrészéből. A palesztinoktól elkobzott ingatlanokat illegális zsidó telepesekne adják át.

A  jordániai állampolgárok felháborodását tovább fokozta, hogy a muszlimok böjti hónapjában a  Ramadan ideje alatt  az izraeli hadsereg minden nap megtámadta az Al-Aksza mecsetnél imádkozó hívőket. Az izraeli katonák több alkalommal betörtek a mecsetbe és az ott imádkozókat könnygázzal fújták le.

A napok óta tartó cionista erőszaknak már több halálos áldozata is van. A legutolsó áldozat egy 16 éves palesztin fiú volt akit az izraeli katonák hátba lőttek Nablusz városában.

A videót ide kattintva tekinthetik meg.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Iran Today)

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑