Cadmus fordítás Cadmus

Nyolcvanötezer terroristát semlegesítettek az oroszok (videó)

2018. 10. 01.

Három év alatt nyolcvanötezernél is több  terroristát likvidált az Orosz Légierő. A Syrian Observatory for Human Rights nevű nyugati finanszírozású szervezet az  likvidált terroristákat civilekként jegyzi.

Az iszlamisták és a nyugati kormányok már régóta azzal vádolják Oroszországot, hogy az esetleges ártatlan áldozatok figyelembevétele nélkül bombázza a katonai célpontokat. Moszkva ugyanakkor cáfolja, hogy a polgári lakosságot célozná műveleteivel.

Az alábbi videó amire több nyugati és magyar médium is hivatkozik  a Hama kormányzóság beli Lataminában állomásozó iszlamistákat célzó orosz légitámadás látható. A település az egyik legdélebbi erőssége a terroristák utolsó fellegvárának. A nyugati támogatottságú fegyveresek évek óta támadják a keresztény Maharda várost. A szír hadsereg és a helybéliekből verbuválódott Nemzetvédelmi Erők  napi szinten hárítják el a keresztény város ellen indított támadásokat.

Oroszország 2015 őszén avatkozott be a terroristák által indított szír háborúba. Az Orosz Légierő a Szíriai Arab Hadsereg terrorellenes offenzíváját támogatta, és hónapok alatt megfordította az erőegyensúlyt. A szíriai katonák önfeláldozásának köszönhetően  a damaszkuszi vezetés  mára az ország jelentős része felett visszaszerezte az uralmat, és augusztus óta az utolsó iszlamisták által uralt enklávé elleni nagy offenzívára készül.

Orientalista.hu – Zenobia

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑