Cadmus fordítás Cadmus

Összecsapások törtek ki palesztinok és izraeli katonák között

2022. 04. 05.

Összecsapások voltak Jeruzsálemben az óvárosnál és Ciszjordánia több pontján palesztinok és izraeli biztonságiak között a ramadán iszlám böjti hónap negyedik napján.  Őrizetbe vettek 24 palesztint – jelentette kedden a The Jerusalem Post című angol nyelvű izraeli újság honlapja.

A ciszjordániai Dzseninnél, Náblusznál, Betlehemnél és Jeruzsálemben voltak az összecsapások vasárnap este és hétfő hajnalban. A palesztinok benzines gyújtópalackokat dobáltak, és összecsaptak izraeli katonákkal Dzsenin mellett. Egy súlyos sebesülés történt. A katonák a Betlehem közelében lévő Béit Fadzsar faluban több palesztint letartóztattak.

Jeruzsálem óvárosában a böjti imák után a Damaszkuszi kapu környékén történtek zavargások, palesztinok szintén gyújtópalackokkal és és kövekkel dobálták a rendfenntartókat, akik 24 embert tartóztattak le a Vörös Félhold palesztin mentőszolgálat szerint.

Vasárnap a határrendészek letartóztattak egy palesztin férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy támadást tervezett izraeliek ellen.

MTI nyomán

 

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑