Cadmus fordítás Cadmus

Otthon a háborúk földjén? – kerekasztal-beszélgetés Szíriáról a Párbeszéd Házában

2019. 09. 05.

2019. szeptember 9-én, 18 órakor Al Ghaoui Hesna Prima Primissima és Kamera Hungária díjas újságíró, televíziós riporter, Kassab Adonis újságíró, fényképész, Dr. Sam Mohamad egyetemi docens és Solymári Dániel humanitárius szakember, publicista lesznek Sajgó Szabolcs atya vendégei a Párbeszéd Házában. Mindnyájan testközelből ismerik a közel-keleti ország viszontagságos közelmúltját, törékeny jelenét és jól tudják azt is, hogy a szíriai romvárosok szellemfalai között a jövő is bizonytalan.

A Párbeszéd Házában 2019. szeptember 9-ig látogatható Aleppó. Háború. Újjászületés. – A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szíriában című fotókiállítás Bielik István Hemző Károly-díjas fotóriporter és Solymári Dániel humanitárius szakember fényképeiből kínál bőséges válogatást. Solymári Dániel anyaga a segélymunka, míg Bielik István képei a háború aspektusait hozzák testközelbe, így a tárlat látogatói láthatják Aleppó porig rombolt városrészeit és a forradalom alatt nyújtott humanitárius munkába is bepillantást nyerhetnek.

A tárlat záró rendezvényén szó esik majd megpróbáltatásokról, emberi helytállásról, az újrakezdés lehetőségeiről és a magának utat kereső életről is.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, jelentkezni erre a linkre kattintva lehet. További részleteket a kerekasztal-beszélgetés Facebook-eseményében olvashatnak.

A beszélgetés résztvevői:

Al Ghaoui Hesna Prima Primissima és Kamera Hungária díjas újságíró, televíziós riporter, az MTV Híradó és a Panoráma külpolitikai magazin egykori tudósítója, a Bábel című doku-riport sorozat készítője az elmúlt tizenöt évben több mint húsz országból, köztük számos háborús terepről tudósított hírműsorokat. Félj bátran című könyve a félelem pszichés és fizikai hatását vizsgálja. Háborúk földjén című kötetében a háborús tudósítások kulisszái mögé viszi az olvasót, a Holli, a hősben pedig a gyerekeket szólítja meg, szintén a félelem témakörében.

Dr. Sam Mohamad egyetemi docens a közgazdaságtan és pénzügyek területén. Budapesten több felsőoktatási intézményben tanít. Az elmúlt néhány évben a Közel-Kelet geopolitikája tárgykörében is tart kurzusokat.

Solymári Dániel, humanitárius szakember, publicista Magyarországon majd az Egyesült Királyságban, teológiai és nemzetközi kapcsolatok szakokon végezte a tanulmányait. Szakterülete a nemzetközi segélyezés, a szubszaharai Afrika, a migráció. Négy kontinensen dolgozott ember és természet okozta krízisekben, nyomortelepeken, menekülttáborokban, valamint polgárháborús területeken. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat nemzetközi kapcsolatinak vezetője, a Szuverén Máltai Lovagrend és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia szociális és társadalmi kérdésekkel foglalkozó Caritas in Veritate Bizottságának tagja.

Kassab Adonis újságíró, fényképész antiókhiai ortodox keresztény családban nőtt fel. Gyermekkorát Szíriában töltötte, majd 2001-ben Magyarországra költözött, ahol újságíró, fényképész és nemzetközi tanulmányok szakokon folytatott tanulmányokat. 2014-ben megalapította a Közel-Kelet aktuálpolitikai híreit tárgyaló orientalista.hu portált, amelynek az indulás óta a főszerkesztője. 2018 óta az S4C.News keresztény portál újságírójaként is tevékenykedik.

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑