Cadmus fordítás Cadmus

Razziát tartottak a palesztin merénylő falujában (videó)

2018. 10. 08.

 

A vasárnapi fegyveres támadást követően a ciszjordániai Barkan Ipari Parkban, az Izraeli Védelmi Erők, a Sin Bét biztonsági ügynökség és a Határrendészet erői razziát tartottak a terrorista falujában, a Tulkaremtől északra fekvő Suweikában (Palesztin Hatóság irányítása alatt álló terület).

A művelet során az izraeli katonák számos  embert letartóztatattak.

“Az izraeli hadsereg csapatai és a biztonsági erők átfésülik a területet a terrorista kézre kerítésére irányuló folyamatos erőfeszítések részeként. Az erők továbbra is azon dolgoznak, hogy megvédjék a környéken élő civileket, és megakadályozzák a közösségeket és útvonalakat célzó terrort.”

A Sin Bét hétfőn megerősítette, hogy a merénylő két testvérét is őrizetbe vették. A lánytestvérét a kihallgatás után elengedték, a bátyját viszont még fogva tartják.

 

 

Az izraeli hadsereg nem árulta el, hogy a hajtóvadászattal kapcsolatban pontosan hány személyt tartóztattak le.

Az Izraeli Védelmi Erők szerint Ashraf Walid Suleiman Na’alowa (23) vasárnap reggel nem sokkal 8 óra előtt bement a Barkan Ipari Park Alon Group részlegének irodáiba egy helyi készítésű Carlo-stílusú fegyverrel.

Az irodában megkötözte Kim Levengrond Yehezkelt (28) és közvetlen közelről agyonlőtte. Ezt követően hasba lőtte második áldozatát, közepesen súlyosan megsebesítve. Majd lelőtte és megölte Ziv Hajbit (35).

A merénylő elmenekült a tetthelyről, az izraeli csapatok nagy erőkkel keresik.

Forrás és kép: Újkelet 

 

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑