Cadmus fordítás Cadmus

Rejtélyes betegség gyilkol Dél-Szudánban

2021. 12. 16.

A WHO munkacsoportot küldött Dél-Szudánba, a szakértők célja az, hogy felderítsenek egy titokzatos betegséget – írja a 24.hu a  IFLScience-re hivatkozva.

A járványban már legalább 89 ember vesztette életét. A dél-szudáni egészségügyi minisztérium múlt héten jelentette be, hogy több tucat ember halt meg Fangak és Jonglei államokban egy ismeretlen betegségben.

A térségre a közelmúltban pusztító áradások csaptak le. A kolerát, amely képes járványt okozni áradásokat követően, kizárták. A WHO hivatalos közleményt még nem adott ki, de a szervezet egyik tisztje szerint szakértők érkeztek a helyszínre, akik jelenleg a Jubába, a fővárosba való visszatérésre várnak. Sheila Baya hozzátette, a csapat feladata a fertőzöttekből vett minták gyűjtése.

Az ENSZ szerint évtizedek óta nem voltak ilyen súlyos áradások az országban, a katasztrófa mintegy 780 ezer embert érint. A közvetlen pusztítás mellett komoly fenyegetést jelentenek a vízhez kapcsolódó betegségek, így a malária és a különböző hasmenéses fertőzések, valamint az élelemhiány.

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑