Soltész Miklós: a liberális sajtó nem vesz tudomást arról, hogy a kereszténység a legüldözöttebb vallás

Soltész Miklós államtitkár a Sargentini-jelentés elfogadását követően adott interjút a Magyar Hírlapnak, melyben beszélt a jelentés körülményei mellett az egyházi iskolákról, a személyi jövedelemadó felajánlható egy százalékáról, valamint arról is, mit gondol Azbej Tristan kinevezéséről.

A Magyar Hírlapnak adott interjúban Soltész Miklós kifejtette: az egyházi fejlesztési forrásokkal a kormányzat hatalmas elmaradásokat próbál pótolni. E téren “zömmel épületek felújításáról van szó, melyek a kulturális értékőrzés és a vallási élet mellett egyébként még a települések arculatára és a turizmus növekedésére is pozitív hatással vannak”.

Rámutatott: a személyi jövedelemadó felajánlható egy százalékának rendszerét annak megfelelően alakítanák át, hogy a kedvezményezettek “semmiképp se kapjanak kevesebbet”, ugyanakkor a jelenleginél egyszerűbb rendszerre van szükség.

Az interjú végén kitért arra, hogy eddigi helyettes államtitkára, Azbej Tristan (aki az üldözött keresztények megsegítéséért volt felelős) államtitkári kinevezést kapott. Soltész Miklós szerint “bár a liberális sajtó nem vesz tudomást róla, tény, hogy a világon a kereszténység a legüldözöttebb vallás”. Hangsúlyozta, hogy a világon elsőként Magyarország hozott létre üldözött keresztények megsegítéséért felelős kormányzati egységet, “s immár több közel-keleti országban sikerült elkezdeni vagy befejezni olyan projekteket, amelyek a szülőföldön maradást vagy oda visszatérést segítik”. Mint mondta; “elérkezett az idő, hogy még magasabb szintre kerüljön az ügy képviselete. Ezért önálló államtitkárságként folytatják a munkát, ellátva a Hungary Helps program irányítását is.

Azbej Tristan nagyon felkészült, a téma jó ismerője, kinevezését örömmel támogattam”

– tette hozzá Soltész Miklós államtitkár.

S4C.news, Magyar Hírlap

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑