Cadmus fordítás Cadmus

Srí Lankán felekezetek közötti rendezvénnyel emlékeztek meg a terrorcselekményekről

Felekezetek közötti rendezvénnyel emlékeztek meg szerdán Srí Lankán a 271 emberéletet követelő, 2019 húsvétján templomokban és szállodákban elkövetett terrortámadásokról.

A katolikus egyház által szervezett megemlékezést egy templomban tartották, amely két évvel ezelőtt merénylet célpontja volt. A rendezvényen buddhista és hindu papok, muszlim imámok, illetve diplomaták vettek részt. A helyi sajtó tudósítása szerint a szigetország több templomában egyperces néma csenddel és imákkal adóztak az áldozatok emlékének.

A fővárosban, Colombóban, valamint a környező térségekben található templomok védelmére szigorú biztonsági intézkedéseket vezettek be.

2019. április 21-én, húsvétvasárnap Colombóban és a fővárostól nem messze található Negombóban, illetve a sziget másik végében fekvő Batticsaloában három templom és négy luxusszálloda ellen követtek el összehangolt öngyilkos merényleteket, amelyekben 271-en haltak meg és mintegy ötszázan megsebesültek.

Az áldozatok zöme keresztény hívő és turista volt, köztük negyven külföldi. A kilenc elkövető az Iszlám Állam terrorszervezettel kapcsolatban álló helyi iszlamista terrorszervezet tagja volt.

Malcolm Randzsith bíboros, Colombo érseke, a helyi katolikus egyház feje a szerdai megemlékezés során bírálta az ügyben folytatott nyomozást. Mint mondta, több válaszra van szükség az elkövetőket és indítékaikat illetően.

MTI

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑