Cadmus fordítás Cadmus

Szárítógépbe tették az újoncokat a hitük miatt

Tíz év börtönre ítélte a bíróság az Egyesült Államokban azt a tengerészgyalogos kiképzőtisztet, aki mintegy tíz muszlim újoncot bántalmazott, s egyikük bele is halt a bántalmazásba.

Joseph Felix őrmestert előző nap mondta ki bűnösnek a bíróság a tavalyi bántalmazások miatt, melyek a tengerészgyalogság dél-karolinai kiképzőbázisán, Parris Islanden történtek. A katonai törvényszék szerint az összes kiképző közül őt terheli a legnagyobb felelősség a történtekért.

A tárgyalás során kiderült, hogy a kiképzők szélsőségesen durva “beavatásokat” szerveztek az újoncoknak.

Két muszlim katonát például ipari szárítógépbe kényszerítettek, és a gépet be is kapcsolták, miután nem voltak hajlandóak megtagadni hitüket.

Raheel Siddiqui többnapnyi “beavatás” után tavaly márciusban a mélybe vetette magát a bázis egyik épületéről. A hadsereg egyszerű öngyilkosságként könyvelte el az esetet. Szülei viszont 100 millió dollár kártérítésért beperelték a tengerészgyalogságot, és azt állították, hogy egy tiszt vezette ki a balkonra Siddiquit mielőtt a mélybe zuhant.

A pénteken kiszabott büntetés értelmében Felix őrmestert tengerészgyalogoshoz méltatlan viselkedése miatt le is szerelik a fegyveres erők kötelékéből, a katonai törvények értelmében mindazonáltal az ügy automatikusan fellebbviteli bíróság elé kerül.

Orientalista.hu – ma.hu

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑