Cadmus fordítás Cadmus

Szaúd-Arábiában dolgozna? Szedjen fogamzásgátlót!

2018. 04. 07.

A külföldön munkát vállaló Srí Lanka-i nőktől elvárják a munkaközvetítők, hogy fogamzásgátlót szedjenek.

Srí Lankáról nagyon sok nő megy dolgozni az Öböl-menti országokba, hogy segítsen a családján. A Guardian most arról ír, hogy a Srí Lanka-i kormány által megbízott munkaközvetítők a munkaadóknak három hónapos garanciát adnak arra, hogy az általuk alkalmazott nők nem fognak teherbe esni. A lap szerint a munkaközvetítő cégek arra kötelezik a női munkavállalókat, hogy egy injekcióban beadható, három hónapig hatásos fogamzásgátlót használjanak.

Srí Lankán a polgárháborúban több tízezer férj, apa és testvér halt meg, sok családban így a nők maradtak a fő kenyérkeresők. Emberi jogi szervezetek szerint sokan annyira elkeseredettek, hogy munkát kapjanak, hogy kérdés nélkül belemennek a feltételekbe. A legtöbben azt se tudják, mire való az injekció, amelyet beadnak nekik.

Jogvédők szerint a fogamzásgátlónak két célja van: egyrészt segít elrejteni a toborzók által elkövetett lehetséges szexuális visszaéléseket, másrészt garantálja a munkaadóknak, hogy az általuk alkalmazott munkavállaló nem esik teherbe, míg nekik dolgozik. Sok nővel például elhitetik, hogy szexelnie kell a munkaközvetítőkkel ahhoz, hogy külföldön kapjon munkát.

Csak Szaúd-Arábiában 1,5 millió tamil nő dolgozik, a munkaközvetítők havonta negyvenezer külföldi nőt juttatnak be az országba, hogy kielégítsék a keresletet.

HVG

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑