Cadmus fordítás Cadmus

Tabukat döntöget a jordániai magyar írónő

Egy magyar lány és egy jordániai fiú szívszaggató és őszinte szerelmi történetét írta meg egy magyar lány, aki jordániai gyökerekkel rendelkezik. Ubaidat Zsófia Kötődés című regénye nem a véletlen műve, az írónő két évig dolgozott a könyvön, amely tabukat döntöget és szíveket rabol el egyidőben.

Ubaidat Zsófia édesapja 18 évesen jött Magyarországra tanulni. Szerelmes lett, gyermeke született és Zsófinak így lett két otthona.

„A nagymamám Jordániában él, és apukám 11 testvére is a környező országokban. Így nekem Jordánia a második otthonom, bár erre elég későn jöttem rá. Mikor kicsi voltam éltünk kint, pár hónapot, de arra én nem emlékszem. 2017 volt az az év, amikor azt éreztem, hogy apuval újra el szeretnék menni Jordániába, hogy megtudjam ki is vagyok. Mindig bennem volt, de valahogy mindig csak kerestem önmagam. Amikor 4 éve ott ültem a családom körében, az ő szokásaikat figyelve, akkor éreztem, hogy megérkeztem” – meséli különös útkeresésének történetét Ubaidat Zsófia.

A Kötődés című regény szerzője bár gyerekkora óta szereti az irodalmat, a kötelező olvasmányok nem fogták meg. Első könyvéhez családja „felfedezése” adta az ihletet. Egy magyar lány és egy jordániai fiú szívszaggató és őszinte szerelmi története, amely nehézségeken, harcokon és különböző kultúrákon keresztül ível a kiteljesedés felé. A Kötődés tabukat döntöget. Öröm, szenvedély, szerelem, erotika, boldogság, féltékenység, lemondás, fájdalom, minden, ami az életünk része.

„Két évvel ezelőtt elkezdtem írni a regényt, és csak írtam és írtam. Néha félre tettem, megint elővettem, és jött az egész magától. A történet például sokkal előbb megvolt a fejemben, mint maga a cím. Amikor végig gondoltam, miről is szól a könyv ez a szó ugrott be, mert valóban a kötődés mindent átível. Szeretném az olvasókat elvarázsolni, szeretnék adni egy olyan élményt, melynek hatására egy teljesen más életbe érzik magukat” – tette hozzá a szerző, aki ő maga is megélt sok változást az utóbbi években.

Az teljes, eredeti írást itt olvashatják el.

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑