2017. 03. 09.

Több mint két és fél ezer szíriai családot támogat a lengyel katolikus Caritas

Több mint 680 millió forintnak megfelelő pénzügyi támogatást nyújtanak több mint két és fél ezer szíriai család számára a lengyel katolikusok a lengyel Caritas felhívására – közölte március 6-án a lengyel egyházi segélyszervezet.

A Család a családnak elnevezésű programot tavaly októberben hirdették meg. A lengyel Caritas honlapján ismertetett támogatásban, amely mindenekelőtt a szíriai Aleppóban, illetve a libanoni menekülttáborokban élő szíriai családoknak szól, eddig több mint 6 ezer természetes és jogi személy vállalt részt.

A támogatók között egész egyházközségek, valamint egyéni adományozók, köztük több püspök és pap is szerepel. A féléves program keretében 9,5 millió złotyt (több mint 680 millió forint) ajánlottak fel rendszeres havi átutalások formájában. Ebből 1,5 millió złotyt (107 millió forint) már folyósítottak is.

A lengyel kormány – melynek a közel-keleti humanitárius segélynyújtás az egyik prioritása az európai migrációs válság kezelésében – múlt héten bejelentette: a Szükséget Szenvedő Egyház (Kirche in Not) nevű pápai segélyszervezettel együttműködve bekapcsolódik a szíriai kórházak felújításába is.

Varsó az ENSZ és az Európai Unió közvetítésével 3 millió euró összegű támogatásra vállalt kötelezettséget. Tavaly 46 millió złotyt (mintegy 3,3 milliárd forint) fordított a közel-keleti konfliktus áldozatainak megsegítésére, és az idei évre e célból egy humanitárius csomagot irányzott elő, melyben civil segélyszervezetek is közreműködnek.

Orientalista.hu – Magyar Kurír

, , , ,
Back to Top ↑