Több száz dzsihadistával végeztek a szíriai kormányerők tagjai az elmúlt három hétben

Az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet 470 terroristájával végeztek és több mint 180-at megsebesítettek a szíriai kormányerők és a velük szövetséges milíciák tagjai a közép-szíriai asz-Szukna település felszabadítását célzó hadműveletük során – jelentette hétfőn a Szúrija al-Án szíriai hírportál.

A szíriai kormányerők tagjai hétfőn is számos csapást mértek a dzsihadisták védelmi és utánpótlási vonalaira a Palmürától 70 kilométerre északkeletre található településen, amely az ISIS utolsó “fellegvára” a közép-szíriai Homsz tartományban.

Ugyancsak hétfőn a szíriai konfliktust szorosan figyelemmel követő Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű emigráns szervezet jelentette, hogy az elmúlt napban legalább 45 ember vesztette életét a Bassár el-Aszad szíriai elnökhöz hű erők és Iszlám Állam harcosai közötti összecsapásokban az észak-szíriai Rakka tartomány területén. Az áldozatok között 17-en a kormányerők, míg 28-an a dzsihadista szervezet tagjai voltak.

Az OSDH szerint ezzel együtt már összesen 358-an vesztették életüket a kormányerők tagjai és a dzsihadisták közötti harcokban azóta, hogy a szíriai hadsereg támadást indított a szélsőségesek ellen a rakkai tartományban. Ezek közül a kormányerők vesztesége 156, az Iszlám Állam vesztesége 202 fő.

A szíriai kormányerők tagjai ezenkívül jelenleg a középnyugat-szíriai Hama tartományban is heves harcokat folytatnak a dzsihadistákkal, valamint a javarészben az ISIS ellenőrzése alatt álló kelet-szíriai Deir-ez-Zór tartomány dzsihadista állásait is gyakran bombázzák.

Szintén hétfőn iraki katonai források közölték, hogy az iraki légierő egyik támadásában legalább 30 dzsihadista vesztette életét a szíriai-iraki határ közelében található egyik településen.

Orientalista.hu – MTI

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑