Cadmus fordítás Cadmus

Tunézia cáfolta, hogy letartóztatták volna a Bardo múzeum elleni merénylet gyanúsítottját

A tunéziai igazságszolgáltatás cáfolta kedden az értesülést, miszerint az afrikai ország parti őrsége előző nap letartóztatta a tuniszi Bardo múzeumban 2015-ben elkövetett, húsz halálos áldozatot követelő terrortámadás egyik fő gyanúsítottját egy hajó fedélzetén.

A tunéziai igazságszolgáltatás terrorista bűncselekményekkel foglalkozó részlegének szóvivője, Mohszen Dáli helyesbítette az erről szóló jelentéseket.

Karím Belhus, a parti őrség szóvivője hétfőn a helyi sajtónak azt mondta, hogy a gyanúsítottat – akit nem nevezett meg – másokkal együtt tartóztatták fel két hajón a Nábil és Szúsza közötti partszakaszon. A férfi huszonhét másik emberrel együtt illegálisan próbált Európába jutni. A tájékoztatás szerint a hatóságok Szúsza és Kelíbia kikötőibe szállították őket kihallgatás céljából, mielőtt bíróság elé állnak.

Dáli a TAP tunéziai hírügynökségnek elmondta: a szóban forgó személlyel szemben vizsgálatot folytattak a 2015-ös terrortámadással kapcsolatban, végül azonban felmentették, nincs ellene semmilyen vád terrorizmus miatt.
A Bardo múzeumban 2015. március 18-án elkövetett terrortámadásban húsz embert, többnyire külföldi turistákat öltek meg. A merényletet az Iszlám Állam dzsihadista szervezet helyi ága vállalta magára.

MTI

Sharing is caring!

,
Back to Top ↑