Cadmus fordítás Cadmus

Tunézia nem kívánja más államok helyett azok határait ellenőrizni

2023. 10. 01.

Tunézia nem kívánja más államok helyett azok határait ellenőrizni – jelentette ki vasárnap Kamel Feki tunéziai belügyminiszter.

“Tunézia semmi szín alatt nem szolgálhat határőrként más országok számára” – húzta alá a tárcavezető videóüzenetében, amelyet az olasz sajtóban is közzétettek.

Feki hangsúlyozta, hogy hazája nem képes szociális és pénzügyi lehetőségeit meghaladóan nagy számban befogadni illegális bevándorlókat, illetve nem szolgálhat célországként sem.

A tuniszi belügyi tárca egy újabb átfogó biztonsági művelet eredményeit ismertetve közölte, hogy a héten 62 illegális migrációs kísérletet akadályoztak meg azzal, hogy Szfaksz városában különböző afrikai országokból származó, összesen 681 migránst tartóztattak fel. A minisztérium egyben arról számolt be, hogy 48 embert vettek őrizetbe embercsempészés gyanújával.

A Földközi-tenger partján lévő országon halad át az egyik legforgalmasabb, Európába tartó migrációs útvonal. Bár a tunéziai hatóságok igyekeznek megfékezni az illegális migrációt, ismét emelkedik az Olaszországba érkezők száma, Szfakszot ugyanis az olaszországi Lampedusa szigetétől mindössze 190 kilométer választja el.

MTI

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑